Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοπρατείται το προσεχές διάστημα ένα σημαντικό οδικό έργο για την πόλη των Ιωαννίνων!
Το έργο αφορά τη βελτίωση του τμήματος από τον κόμβο της Ανατολής στα Ιωάννινα μέχρι τον Α/Κ με την Εγνατία Οδό της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας.
Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2010 από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13,6 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά την αντικατάσταση ενός στενός τμήματος μήκος 3 χλμ από την Ανατολή μέχρι τον κόμβο της ΕΟ Ιωαννίνων - Άρτας με την Εγνατία οδό, με ένα τμήμα μεγαλύτερου πλάτους, το οποίο θα έχει προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου.
Σκοπός του έργου είναι η διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας τόσο για πεζούς όσο και για τους οδηγούς-επιβάτες των οχημάτων.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Νέα μεγαλύτερη πίστα σε λίγες μέρες, ολοκλήρωση το 2012


Σε δύο χρόνια από σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου κος Μητσιμάρης σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι τα έργα συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα τις επόμενες μέρες θα έχουμε και την πρώτη εμφανή πρόοδο.
Η νέα πίστα πρόκειται να συνδεθεί με την παλιά, να ενωθούν και να δοθούν στην κυκλοφορία. Το μήκος του διαδρόμου θα είναι συνολικά 2.400 μέτρα. Σήμερα σε χρήση είναι μόνο τα 1.350 μέτρα. Άλλες εργασίες που γίνονται είναι η κατασκευή του μέσου συνδετήριου άξονα.
Το αεροδρόμιο με την νέα πίστα θα μπορεί να φιλοξενεί 5 αεροσκάφη ενώ υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες.
Επαίνεσε μάλιστα την προσπάθεια που γίνεται χωρίς να χρειαστεί να κλείσει το αεροδρόμιο και όπως είπε «συνεχίζει να λειτουργεί και αυτό δημιουργεί περιορισμούς στον εργολάβο που πρέπει να σταματάει κάθε φορά που πλησιάζει αεροπλάνο. Για τον πύργο ελέγχου είπε πως είναι το πιο νευραλγικό σημείο του αεροδρομίου αφού, από εκεί περνούν πολλά καλώδια.
Τα έργα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ξεκίνησαν το 2006 με προϋπολογισμό 52.000.000 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης τον Μάιο του 2010. Λόγω προβλημάτων η ημερομηνία αυτή παρατάθηκε σύμφωνα με την φετινή επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών κου Μαγκριώτη για τις 28.5.2012.
Τα έργα αφορούν την επέκταση της πίστας, εγκατάσταση συστήματος ενόργανης προσέγγισης που θα παρέχει τη δυνατότητα προσγείωσης αεροσκαφών σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας που είναι πολύ συνηθισμένες στην περιοχή και άλλες εργασίες


Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής για τους ημιυπαίθριους χώρους.







Παρατείνεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην πολεοδομία, για τα δικαιολογητικά που αφορούν τους ημιυπαίθριους χώρους. Παράλληλα, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης και αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής ανά κατηγορία ακινήτων...



Συγκεκριμένα, ορίζεται η καταβολή του προστίμου εντός 30 μηνών για τα ακίνητα κατοικίας και 32 μηνών για τα ακίνητα άλλης χρήσης, από την έναρξη ισχύος του νόμου 3843/2010, ολόκληρο ή τμηματικά σε 10 και 8 ισόποσες δόσεις αντιστοίχως, εκ των οποίων η πρώτη εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του ιδίου νόμου.

Έκπτωση 10% θα παρέχεται στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής κατά ..
το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης.

Επιπλέον, ορίζεται ότι για τους χώρους που διατηρούνται, δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος, ενώ για τους χώρους αυτούς δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της κειμένης ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικά ως προς τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, διευκρινίζεται ότι οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη όπως ήταν πριν της τακτοποίησής τους


Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/11/blog-post_2959.html#ixzz16b5C1LP0g-post_2959.html#ixzz16b4yNZFS

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.