Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Προκήρυξη νέων μελετών κτηματογράφησης σε 10 Περιφερειακές Ενότητες

Την προκήρυξη νέων μελετών κτηματογράφησης σε 10 Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) της χώρας, ανακοίνωσε η Κτηματολόγιο ΑΕ.
Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν 14 νέες μελέτες κτηματογράφησης για 1.024 προ- Καποδιστριακούς ΟΤΑ, προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ . Πρόκειται για το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων (εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται), οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο τμήμα τους από αναδασμούς και διανομές.
Σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε., με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα καταγραφούν περίπου 4,4 εκατ. δικαιώματα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 29 εκατ. στρέμματα (περίπου το ¼ της χώρας).
Για την υλοποίηση του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν:
1. Tο αναλογικό αρχείο αναδασμών και διανομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που ψηφιοποιήθηκε από την Κτηματολόγιο ΑΕ με ίδια μέσα σε συνεργασία με την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ μέσα από το Γ΄ΚΠΣ το χρονικό διάστημα 2006-2009 (έργο «Υποδομή δεδομένων και Τεχνολογίας Πληροφοριών για ένα σύγχρονο Κτηματολόγιο» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»).
Όπως σημειώνεται, τα στοιχεία των κυρωμένων Αναδασμών και Διανομών αποτελούν μια σημαντική αρχική πληροφορία πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η κτηματογράφηση, γιατί προσδιορίζουν τα γεωτεμάχια ως προς τη θέση, τα όρια και το εμβαδόν, καθώς και τα δικαιώματα κυριότητας επ΄αυτών κατά την στιγμή κύρωσής τους. Με τις δηλώσεις των σημερινών δικαιούχων τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν και θα ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση.
2. Τα στοιχεία των μητρώων για τις αγροτικές επιδοτήσεις που τηρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως συμπληρωματική πληροφορία που θα βοηθήσει στη διασταύρωση των στοιχείων που θα συλλεχθούν. Για το λόγο αυτό, έχει προωθηθεί και αναμένεται άμεσα η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Κτηματολόγιο ΑΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάθεση των μελετών, οι δικαιούχοι ακινήτων στις περιοχές αυτές έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, σύνταξη οριστικών συμβολαίων, κ.α.) πριν ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση ως τις 28 Φεβρουαρίου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2012.
Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 για όλες τις υποβαλλόμενες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 αιτήσεις.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ "ΘΗΣΕΑ" ΚΑΙ ΣΑΤΑ


100.000.000 ΣΤΟ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ 130.000.000 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
Έγγραφο της Δ/νσης Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης προς την Τράπεζα της Ελλάδος δίδει εντολή για χρηματοδότηση των λογαριασμών συλλογικών αποφάσεων χορηγώντας το αναγραφόμενο σε κάθε μία ποσό εξουσιοδότησης πληρωμής για την ενέργεια αντίστοιχων δαπανών

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Παράταση στις διαδικασίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε τροποποίηση του υπάρχοντος προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Σηφουνάκης, η σχετική απόφαση για την παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Εν τω μεταξύ, το Π.Δ., με το οποίο επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, τίθεται από σήμερα και για δέκα ημέρες σε δημόσια διαβούλευση και το σχετικό ΦΕΚ αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου. Οι νέες ρυθμίσεις θα συμπεριληφθούν στα περισσότερα από 400 Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, που εκκρεμούν σε πόλεις της χώρας.

Στις νέες «γενικές κατηγορίες περιοχών χρήσεων» προστίθενται οι «Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης, Συμβατότητας Χρήσεων» και αφορούν στη δημιουργία ζωνών ελέγχου δόμησης γύρω από πόλεις και οικισμούς. Στόχος είναι η δημιουργία χρήσεων που δεν εντάσσονται στον ιστό του οικισμού ή της πόλης. Δημιουργείται, παράλληλα, η κατηγορία «Οριοθετημένων Οικισμών» για τις χρήσεις που επιτρέπεται να εγκατασταθούν στους οικισμούς ανάλογα με το μέγεθός τους.

Στις περιοχές «Γενικής Κατοικίας» εισάγεται ανώτατο όριο για ορισμένες κατηγορίες χρήσεων (εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία κ.α.) προκειμένου να προστατευθεί η κατοικία.

Εισάγεται η έννοια της περιοχής «Αποκλειστικής Κατοικίας» για να προστατευθούν περιοχές που έχουν αναπτυχθεί ως κηπουπόλεις. Στις περιοχές αυτές τίθενται αριθμητικά μεγέθη σε ορισμένες κατηγορίες κοινωφελών χρήσεων (σχολεία, μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.) προκειμένου να διασφαλισθεί η ήπια ανάπτυξή τους.

Οι «παραγωγικές δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης» χωρίζονται κατά ομάδες. Εκτός από τις περιοχές βιομηχανίας και χονδρεμπορίου δημιουργούνται περιοχές «Επιχειρηματικού Πάρκου», «Τεχνολογικού Πάρκου» και «Εμπορευματικών Κέντρων», «Επιχειρηματικών Πάρκων Ενδιάμεσου Βαθμού Οργάνωσης» (κατ' αντιστοιχία των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας).

Δημιουργείται κατηγορία περιοχών «Ιδιαίτερων Χρήσεων» για εγκαταστάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς, γεωργικών και δασικών εκμεταλλεύσεων, στρατοπέδων, ΧΥΤΑ κ.α

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

TEE : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:
1. Από τη Δευτέρα 19/12, στις 11:00 θα γίνει κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων εισφορών στα μέλη του Ταμείου.
2. Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων των ισοπεδωτικών διατάξεων του Νόμου 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις».
3. Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία και του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011.
4. Άμεσα, το ΤΕΕ θα προχωρήσει σε ελέγχους πολεοδομικών παραβάσεων σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (supermarket, τράπεζες κλπ.).
5. Παράλληλα, σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς των Μηχανικών, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου να απέχουν από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια.
6. Σε συντονισμό με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγους Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών θα συνεχιστούν και επαυξηθούν οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί ζητούν να ανακληθούν οι αποφάσεις για τις αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους, να αποσυρθούν προτάσεις για κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, αλλά και μια σειρά άλλες που αποβλέπουν στην ισοπέδωση του επαγγέλματός τους.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Και νέα διακοπή εργασιών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Σε νέα διακοπή εργασιών προχώρησε ο ανάδοχος του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων, εξέλιξη αναμενόμενη αφού οι οφειλές του κράτους δεν εξοφλούνται εδώ και πολύ καιρό.
Το έργο παραμένει στάσιμο για μήνες, με τον ανάδοχο να ασχολείται μόνο με την ανέγερση του νέου πύργου ελέγχου.
Θέλοντας να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση από τις 8 Νοεμβρίου κατέθεσε αίτημα διακοπής εργασιών και περιμένει...
Το τελευταίο διάστημα από τη ΣΑΕ που χρηματοδοτεί έργα σε αεροδρόμια, διατέθηκαν κάποια ποσά σε άλλα περιφερειακά και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνει κάτι και για αυτό των Ιωαννίνων, όμως τίποτε δεν είναι βέβαιο.
Στις 800 χιλ. ευρώ οι οφειλές
Οι οφειλές φτάνουν τις 800.000 ευρώ και ο ανάδοχος γνωρίζοντας ότι οι εθνικοί πόροι δεν περισσεύουν διέκοψε τις εργασίες για μια ακόμη φορά.
Η τελευταία πληρωμή λογαριασμών είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, περίπου 3 εκ. ευρώ κι αφού ο ανάδοχος είχε ζητήσει τη διάλυση της σύμβασης στις αρχές του χρόνου, έχοντας κάνει διακοπή εργασιών τον περσινό Δεκέμβριο.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή που κλείνει ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλείνουν και οι «στρόφιγγες» των πληρωμών, πόσο μάλλον σε τέτοια οικονομική κατάσταση που είναι η χώρα.
Με αυτό το δεδομένο θα είναι ευχής έργο να πληρωθεί σχετικά σύντομα ο λογαριασμός που εκκρεμεί και να συνεχιστεί το έργο που ακόμη βρίσκεται κάτω από τα μισά του...
Νέα παράταση το μόνο βέβαιο
Το Μάιο λήγει και η νέα παράταση που είχε δοθεί για την ολοκλήρωση του έργου και όπως είναι φυσικό με τέτοια εξέλιξη ούτε τον Μάιο του 2013 δεν ολοκληρώνεται.
Εκτός του πύργου ελέγχου που εν μέρει κατασκευάστηκε, απομένει να ολοκληρωθεί το πρώτο κτίριο που ανεγέρθηκε, το αμαξοστάσιο και το κυρίως έργο, δηλαδή ο νέος σταθμός.
Αυτόν θα τον βλέπουμε, άγνωστο ακόμη πόσο, σε... μακέτα αν και δεν ανταποκρίνεται κι αυτή στο νέο σχεδιασμό, αφού θα κατασκευαστεί δίπλα από τον σημερινό και όχι στη θέση του. Έχει επιλεγεί να μην κατεδαφιστεί ο υπάρχων, αλλά να ανεγερθεί ο νέος στο χώρο του άλλοτε πάρκινγκ του αεροδρομίου.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί και αν θα κατεδαφιστεί και η επέκταση του σημερινού σταθμού, όπως είχε διαφανεί ή θα γίνει ο νέος σταθμός χωρίς να επηρεαστεί ο υπάρχων.
Πρόκειται για κτίριο εμβαδού 10.000 τετραγωνικών μέτρων, αλλά κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τελικά θα είναι τόσο μεγάλος ο νέος σταθμός, και για λόγους κόστους κατασκευής και συντήρησης. Στον χώρο ανέγερσης του σταθμού έχουν γίνει μόνο κάποιες εργασίες προετοιμασίας και ο ανάδοχος δεν συνέχισε διαβλέποντας ότι χρήματα δεν υπάρχουν.
Έτσι το μόνο αντικείμενο ήταν μέχρι πρότινος ο πύργος ελέγχου που κατασκευάζεται στην αντίθετη πλευρά από τον υπάρχοντα κι αυτό για να μην εμποδίζεται η τοποθέτηση και λειτουργία του Συστήματος Τυφλής Προσγείωσης (ILS) αν ποτέ γίνει.
Μια σημαντική εκκρεμότητα είναι και η μη σύνδεση της νέας πίστας με τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.
Απομένει να ασφαλτοστρωθεί τμήμα του συνδετήριου, κάτι που δεν γίνεται εδώ και καιρό. Προφανώς, αποτελεί κι αυτό ένα μέσο πίεσης του αναδόχου για να πληρωθεί οφειλόμενα.
Η νέα μεγάλη πίστα συνδέεται με τρεις συνδετήριους με τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, αλλά η εκκρεμότητα με τον έναν συνδετήριο, δημιουργεί πρόβλημα λειτουργικότητας και χώρου.
Εκτελέστηκε και πληρώθηκε μέρος του έργου
Η μακέτα του έργου παρουσιάστηκε το 2003 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το έργο δημοπρατήθηκε από τη Ν.Δ και (αφού έγιναν πολλές διορθώσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες) έφτασε μετά από τόσα χρόνια να έχει εκτελεστεί μικρό μέρος του. Αιτία η χρηματοδότηση με εθνικούς πόρους που μειώθηκαν δραματικά από τη μεγάλη κρίση που περνά η χώρα και δεν διατίθενται πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Βέβαια επί διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ που υπήρχαν χρήματα, δεν δόθηκε ώθηση στο έργο. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ δεν κατέστη δυνατή.
Η ανάδοχος εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ είχε πληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο, περίπου 8,5 εκ. ευρώ με μια σύμβαση που με την έκπτωση φτάνει τα 25 εκ. ευρώ, αλλά είναι άγνωστο αν θα περικοπούν εργασίες και τι θα γίνει ως το τέλος με αναθεωρήσεις κλπ.
Το έργο που υλοποιήθηκε δεν είναι και τόσο ορατό, αφού αφορούσε το διάδρομο προσγείωσης και συνδετήριους με το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών ( η πίστα πλέον έχει τριπλάσιο εμβαδόν) , περιφράξεις και φωτισμό κλπ, αλλά και το κτίριο του αμαξοστασίου που έχει μείνει στον σκελετό.
πηγή: neoiagones.gr

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έργα ανάδειξης και ανάπλασης Ρωμαϊκού Υδραγωγείου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο. Η ανάδειξη του μνημείου στοχεύει στην αναγωγή του σε μέσο σύνδεσης ενός δικτύου επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων στο Νομό Πρέβεζας, και επιμέρους στόχο έχει την προβολή της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του.
Η μελέτη προβλέπει την υλοποίηση έργων έρευνας, ανάδειξης και ανάπλασης σε πέντε επιμέρους επιλεγμένες θέσεις του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης.
Οι θέσεις αυτές επιλέχθηκαν με γνώμονα την κατάσταση διατήρησης του μνημείου, την τυπολογία του αγωγού, τη γειτνίαση με οικισμούς, την εύκολη πρόσβαση και τη σύνδεσή τους με άλλα μνημεία και θέσεις αρχαιολογικού και εν γένει πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ και εκτελείται από την ΛΓ Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Η μελέτη προβλέπει ακόμη την υλοποίηση έργων έρευνας, ανάδειξης και ανάπλασης σε πέντε επιμέρους επιλεγμένες θέσεις του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης, ένα σπουδαίο τεχνικό έργο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων, που κατασκευάστηκε με σκοπό την υδροδότηση της Νικόπολης από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, στον ποταμό Λούρο.
Τα σημεία που έχουν επιλεχθεί ώστε να αναδειχθούν και να λειτουργήσουν ως οργανωμένοι αρχαιολογικοί χώροι πέντε αντιπροσωπευτικά τμήματα σε όλο το μήκος του μνημείου είναι τα ακόλουθα:
• ΘΕΣΗ 1: Τμήμα αύλακας και οι δύο πεσσοστοιχίες στην περιοχή των πηγών του Αγ. Γεωργίου στο Δήμο Φιλιππιάδας
• ΘΕΣΗ 2: Τμήμα υπόγειας σήραγγας και φρεάτιο ελέγχου στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κοκκινόπηλου στο Δήμο Φιλιππιάδας
• ΘΕΣΕΙΣ 3α & 3β: Τμήμα υποτειχίσματος και λαξευμένης στο βράχο αύλακας από τη Στεφάνη έως και τη Σκάλα Λούρου στο Δήμο Λούρου
• ΘΕΣΗ 4: Τμήμα πεσσοστοιχίας στην περιοχή του Ηρώου στον οικισμό Αρχαγγέλου του Δήμου Ζαλόγγου
• ΘΕΣΗ 5: Τμήμα της πεσσοστοιχίας που προσεγγίζει και οριοθετεί το δυτικό τμήμα της ρωμαϊκής Νικόπολης, στο Δήμο Πρέβεζας.
Οι θέσεις αυτές επιλέχθηκαν με γνώμονα την κατάσταση διατήρησης του μνημείου, την τυπολογία του αγωγού, τη γειτνίαση με οικισμούς, την εύκολη πρόσβαση και τη σύνδεσή τους με άλλα μνημεία και θέσεις αρχαιολογικού και εν γένει πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - Θ' ΜΕΡΟΣ (04/12/2011)

Νέες διευκρινίσεις?????? παρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, με τη μορφή των ερωτήσεων/απαντήσεων.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει 11 ερωτήματα και αντίστοιχες απαντήσεις, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία ρύθμισης η οποία έχει πάρει παράταση μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.........
.
Αναλυτικά:

1) Πώς θα υπολογίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές που απαιτούν αναλυτικό προϋπολογισμό;Με τις τρέχουσες τιμές και σε κάθε περίπτωση οι τιμές που χρησιμοποιούνται δεν μπορεί να είναι μικρότερες από τις αναφερόμενες στην Εγκύκλιο 8/90, με την οποία παρέχονται οδηγίες σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 515/89 και στην απόφαση υπ’ αριθ. 81304/6083/89 (ΦΕΚ 886 Β’) που χρησιμοποιείται κατά την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

2) Σε οικόπεδο ή γήπεδο υπάρχει κτίριο ή τμήμα αυτού το οποίο θεωρείται νομίμως υφιστάμενο, σύμφωνα με την παρ. 1, του άρθρου 23, του ΓΟΚ/85, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 2831/00 και συγκεκριμένα υπάρχει Γ’ φάση του Ν. 1337/83 (απόφαση εξαίρεσης Νομάρχη). Έχουν εκτελεστεί κατ' επέκταση ή καθ' ύψος αυτού αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 5, παρ. 2 και 22, παρ. 3, του ΓΟΚ/85 και μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 4014/11. Για τον υπολογισμό του προστίμου και προκειμένου για την επιλογή του τετραγωνιδίου με ή χωρίς οικοδομική άδεια έχω το δικαίωμα να υπαχθώ στην περίπτωση (α) δηλαδή ότι έχω άδεια;

Ναι, διότι για το υφιστάμενο τμήμα του κτιρίου (που είχε δηλωθεί με το Ν. 720/77 ή το Ν. 1337/83 και έγινε Γ’ φάση) που δεν αντίκειται στις ισχύουσες διατάξεις ή σ' εκείνες που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του, δεν απαιτείται από τις κείμενες διατάξεις η έκδοση οικοδομικής αδείας για το τμήμα αυτό, σε αντίθεση με την παρ. 8.5, του άρθρου 8, του Ν.1512/85 (δηλαδή να εκδοθεί οικοδομική άδεια εντός 2 μηνών από την έκδοση της σχετικής απόφασης Νομάρχη).

3) Κύρια και μοναδική κατοικία θεωρείται γι' αυτόν που έχει την επικαρπία ή γι' αυτόν που έχει την ψιλή κυριότητα;
Κύρια και μοναδική κατοικία θεωρείται γι' αυτόν που έχει την επικαρπία.

4) Στην περίπτωση κτιρίου με οικοδομική άδεια, όπου έχουν γίνει αυθαιρεσίες καθ' υπέρβαση της κάλυψης, της δόμησης και του ύψους της οικοδομικής άδειας, αλλά όχι καθ' υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης της περιοχής, εάν δεν επιθυμούμε την υπαγωγή στην παρ. 2, του άρθρου 26, του Ν. 4014/11, αλλά στη ρύθμιση του άρθρου 24, του Ν. 4014/11 πώς γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου για το ύψος;
Κατ' αρχάς διαπιστώνονται οι υπερβάσεις σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη μη νόμιμης κατασκευής σχετίζεται με την οικοδομική άδεια και όχι με τα επιτρεπόμενα μεγέθη στην περιοχή. Το παράβολο που πρέπει να καταβληθεί υπολογίζεται από τη συνολική επιφάνεια των υπερβάσεων. Στη συνέχεια ταξινομούνται οι υπερβάσεις και ομαδοποιούνται ανά αυτοτελή ιδιοκτησία αυτές που έχουν τις ίδιες κατηγορίες (π.χ. κάλυψη, δόμηση κ.λ.π.) υπέρβασης.

Για τον εντοπισμό των συντελεστών (ποσοστό) επιβάρυνσης ανά φύλλο καταγραφής της αυθαιρεσιών της ίδιας κατηγορίας τα μεγέθη των υπερβάσεων-παραβάσεων που διαπιστώθηκαν συγκρίνονται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη, που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου, ανεξάρτητα αν υπολοίπονται ή υπερβαίνουν τα μεγέθη αυτά.

Συγκεκριμένα το μέγεθος υπέρβασης διαιρείται με το αντίστοιχο μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος στην περιοχή, π.χ.:
Τεραώροφη οικοδομή με βάση οικοδομική άδεια ύψους 12,0 μ.
Έχει κατασκευαστεί ένας παραπάνω αυθαίρετος όροφος ύψους 3,0 μ.
Επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή 27,0 μ.
Ποσοστό υπέρβασης ύψους 3/27 = 0,111, δηλ. 11% < 20%
Επομένως το ενιαίο ειδικό πρόστιμο της επιφάνειας του αυθαίρετου ορόφου (εκτός των άλλων συντελεστών που υπολογίζονται αναλόγως) επιβαρύνεται με συντελεστή 6α=1,2, επειδή παραβιάζονται τα μεγέθη της οικοδομικής άδειας.

5) Επιτρέπεται περαιτέρω αλλαγή χρήσης αυθαίρετων κατασκευών, που έχουν ρυθμιστεί με το ν. 4014/11;
Όχι, μετά την υπαγωγή στη ρύμιση του ν. 4014/11 δεν επιτρέπεται περαιτέρω αλλαγή χρήσης.

6) Πώς υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο στην περίπτωση που η αυθαιρεσία περιορίζεται στη μετακίνηση της θέσης του κτιρίου μέσα στο γήπεδο/οικόπεδο σε άλλη σωστή θέση κατά το ΓΟΚ και σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης;
Θεωρείται μια παράβαση της Κατηγορίας 13 και καταβάλλεται παράβολο των 500 € με τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας σε τρία χρόνια σύμφωνα με την παρ. 2, του άρθρου 26, του Ν. 4014/11 για την αλλαγή της θέσης του κτιρίου στο ακίνητο (τοπ/κό, Δ.Κ.)

7) Υπόγειο, που είναι ξεμπαζωμένο από μία πλευρά παίρνει μειωτικό συντελεστή 0,5 ανεξάρτητα από τη χρήση που έχει;
Ναι, εφόσον το δάπεδό του έχει κατασκευαστεί σε υπόγεια στάθμη σε σχέση με το φυσικό έδαφος ή σε σχέση με το διαμορφωμένο έδαφος με βάση τη σχετική οικοδομική άδεια, ανεξάρτητα από τη χρήση του (κύρια ή βοηθητική χρήση).

8) Δεδομένου οτι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Εγκυκλίου 13/11 το πεδίο 1 του φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής αφορά την ύπαρξη ή μη οικοδομικής άδειας στο γήπεδο/οικόπεδο όπου υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή, όταν η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο μετά την υποβολή αναληθών στοιχείων ή ψευδούς αποτυπώσεως, πώς ελέγχονται τα επιτρεπόμενα μεγέθη του (π.χ. χορηγήθηκε οικοδομική άδεια σε εμφανιζόμενο ως άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο/οικόπεδο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο);
Κατ’ αρχήν σημειώνεται ότι έχει οικοδομική άδεια. Δεδομένου ότι η περίπτωση αυτή θεωρείται από τις σοβαρότερες παραβάσεις και ο ιδιοκτήτης φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού νόμου, ολόκληρη η κατασκευή είναι αυθαίρετη και επιβαρύνεται με τους μέγιστους συντελεστές των Κατηγοριών 5, 6, 7 και 8 του «Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής», ως προς τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης αρτίου και οικοδομησίμου γηπέδου / οικοπέδου, που ισχύουν στη θέση του ακινήτου.

9) Όταν το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μετά την αφαίρεση της έκπτωσης του 20% για την εφ’ άπαξ καταβολή είναι μικρότερο του παραβόλου που αντιστοιχεί στις αυθαιρεσίες τι ποσό καταβάλλεται;
Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται μόνο το ποσό του παραβόλου.

10) Ο Ν. 4014/2010 ακυρώνει την ΚΥΑ Υπουργών ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθμ. 244203/16−1−2006 (Φ.Ε.Κ. 75/Β΄/26−1−2006), όπως διορθώθηκε (Φ.Ε.Κ. 151/Β΄/9−2−2006) και τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 306657/10 ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. 2191/Β/31-12-2010), που αφορά τη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων;
Όχι για αυθαίρετα κτίσματα ή κτιριακές εγκαταστάσεις κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων, που έχουν ανεγερθεί προ 20-3-2003.

11) Κτίριο όταν κατασκευάστηκε ήταν εκτός σχεδίου και είχε οικοδομική άδεια, αλλά κατασκευάστηκαν και υπερβάσεις. Σήμερα είναι εντός σχεδίου. Κάποια τμήματά του βρίσκονται εντός προκηπίου ή εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων από τα όρια και έτσι δημιουργούνται επιπλέον υπερβάσεις που τις δημιουργεί το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο και οι διατάξεις του. Επιβάλλονται οι αυξητικοί συντελεστές για εντός πρασιάς και εντός αποστάσεων από τα όρια;
Εάν τα τμήματα, που βρίσκονται μέσα στο προκήπιο ή τις υποχρεωτικές αποστάσεις από τα όρια είναι αυθαίρετα επιβάλλονται οι αυξητικοί συντελεστές και για τις υπόλοιπες παραβάσεις διερευνάται η δυνατότητα υπαγωγής στην παρ. 2, του άρθρου 26, του Ν. 4014/11.