Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εντάξεις νέων έργων του Δήμου Ιωαννιτών - 23/07/2012

Στη φάση της υλοποίησης περνούν πλέον τρία ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών τα οποία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Τα δύο εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αγροτικής Αναγέννησης και το τρίτο από το Πράσινο Ταμείο.
Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που έρχονται να επιλύσουν σοβαρά προβλήματα της περιοχής και αποτυπώνουν στην πράξη την βούληση της Δημοτικής Αρχής για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την έκταση του νέου Δήμου.
Τα έργα που εντάχθηκαν είναι τα ακόλουθα:
-         Διαμόρφωση Πλατείας Ασβεστοχωρίου με προϋπολογισμό 240 χιλιάδων ευρώ.
-         Αποχέτευση ομβρίων υδάτων στην επέκταση του οικισμού Κατσικά με προϋπολογισμό 770 χιλιάδων ευρώ.
-         Προμήθεια νέων φωτεινών σηματοδοτών και νέων φωτιστικών σωμάτων οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 245 χιλιάδων ευρώ.
Τα δύο πρώτα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης και το τρίτο στο Πράσινο Ταμείο.
Με τη διαμόρφωση της πλατείας Ασβεστοχωρίου θα αναπλαστεί το πιο κεντρικό σημείο του χωριού.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Προέγκριση δημοπράτησης έργου: «Επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ελεούσας»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου προέγκριση έλαβε το έργο «Επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ελεούσας» Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή εξέφρασε σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης του έργου (υπό ορισμένες προϋποθέσεις), και μετά την υπογραφή της απόφαση από τον Περιφερειάρχη προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑ - ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ


Μετά από πολύχρονη και επίμονη προσπάθεια, ένα πάγιο αίτημα του πρώην Δήμου Περάματος και όλων των Δήμων του Βορείου τμήματος του Ν. Ιωαννίνων, υλοποιείται. Πρόκειται για την οδική σύνδεση των Εθνικών Οδών Ιωαννίνων – Τρικάλων και Ιωαννίνων – Κοζάνης, που μελλοντικά θα λειτουργήσει και ως συνδετήριος άξονας με την Εγνατία Οδό, της οποίας δρομολογήθηκε πλέον η κατασκευή της. Συγκεκριμένα σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε την ένταξη του έργου με τίτλο: «Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας – Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» του ΕΣΠΑ.Το έργο, είναι προϋπολογισμού 12.200.000 ευρώ και προβλέπει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού, μήκους 10,05 χλμ με ενιαίο πλάτος και καλύτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά οριζοντιογραφικά και υψομετρικά, εφαρμόζοντας την διατομή Β2 των Ο.Μ.Ο.Ε. με πλάτος 8μ. Ακόμη διαμορφώνονται τέσσερις κόμβοι: Δύο στην αρχή και στο τέλος, στην επαφή με τις Εθνικές Οδούς που συνδέει, ένας στο ύψος του Στρατοπέδου Κατσιμήτρου που καλύπτει την σύνδεση με το Πέραμα και ο τέταρτος στην Χ.Θ. 5+250 περίπου οπού τέμνεται με τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και τη Δ.Κ. Ελεούσας. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 39 μήνες.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ (12/7/12)

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,κατακύρωσε το αποτέλεσμα των δημοπρασιών για τα παρακάτω έργα στην Π.Ε. Άρτας:
- «Βελτίωση του δρόμου Ρετσιανών – Καστανιάς», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Γρηγόριος Ματσούκας ΕΔΕ»,
- «Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι (β’ φάση)», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, που ανατίθεται στην εργοληπτική επιχείρηση «ΑΤΕΚ Δ. Τζικερας & Σια Ο.Ε.»
- «Συντήρηση τεχνικών έργων και οδοστρώματος οδών στην Τ.Κ. Καταρράκτης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ν. Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, που ανατίθεται στην εργοληπτική επιχείρηση «Ευάγγελος Φελέκης ΕΔΕ».
- «Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου στο δρόμο Γέφυρα Τζαρή – Κούνιες» της Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, όπου ανάδοχος προέκυψε η εργοληπτική επιχείρηση «Απόστολος Στεφάνου ΕΔΕ».

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο διαμόρφωσης της εσωτερικής οδοποιίας στον οικισμό της Ανατολής, το οποίο εντάχθηκε στο Αγροτικής Αναγέννησης.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 1.330 μέτρων με οδοστρωσία, αποχέτευση ομβρίων υδάτων, κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμό.
Αναλυτικά οι οδοί που περιλαμβάνονται στο έργο είναι οι ακόλουθες:
-    Οδός Δεξαμενής στο σύνολό της.
-    Οδός Αγίας Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ της λεωφόρου Ειρήνης και της οδού Παναγίας Σουμελά.
-    Οδός Ομήρου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δεξαμενής και Ζωσιμαδών.
-    Οδός Προφήτη Ηλία, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δεξαμενής και Ζωσιμαδών.
-    Οδός Ιερέα Εμμανουηλίδη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δεξαμενής και Παναγίας Σουμελά.
-    Οδός Ζωσιμαδών, στο τμήματα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Προφήτη Ηλία.
Μετά την έγκριση ένταξης της συγκεκριμένης πρότασης οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών είναι έτοιμες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων στην Ανατολή.