Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΕΔΜΕΔΕ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

          Σας γνωρίζουμε ότι έπειτα απο τις εκλογές που έγιναν στο Τμήμα μας την Τετάρτη 9/4/2014 και την Πέμπτη 10/4/2014 στα πλαίσια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών μας, και την πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Τρίτη 15/4/2014, η νέα Δ.Ε διαμορφώνεται ως εξής:


Πρόεδρος
: Γεώργιος Nτάτσης
Γ.Γραμματέας - Ταμίας
: Νικόλαος Ντζόϊδος
Μέλος
: Ελευθέριος Ντούρος
Μέλος
: Άγγελος Τσιμπίκης
Μέλος
: Ευγένιος Παππάς


Κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση συμφωνήθηκε να γίνονται τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάθε πρώτη και τρίτη Τρίτη του μήνα. Στις συνεδριάσεις αυτές τα μέλη της Ένωσης μπορούν να θέτουν τυχόν προβλήματα που τους απασχολούν.

Μειώνονται οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης στις εν εξελιξει συμβάσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 94 Α/2014 ο υπ΄αριθμ. 4258 Νόμος με τίτλο «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 30 του ως άνω Νόμου ,διότι:
Στην παρ. 1 ορίζεται ότι παρατείνονται μέχρι και τις   30-06-2014 οι βεβαιώσεις  εγγραφής των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων  στις τάξεις από 3η  ως και 7η του ΜΕΕΠ, που έχουν ημερομηνία λήξης έως και τις 30-6-2014 ή έχουν πάρει παράταση, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές υποβάλουν σχετικό αίτημα έως και 60 ημέρες από της ψηφίσεως του νόμου αυτού ή έχουν υποβάλλει αίτηση αναθεώρησης.
Στην παρ. 2 ορίζεται ότι μειώνονται οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης για πρόσθετες εγγυήσεις που έχουν κατατεθεί και αφορούν συμβάσεις, των οποίων οι διακηρύξεις έχουν αποσταλεί για δημοσίευση πριν από τις 18-4-2013.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό οι ρυθμίσεις της παρ. 2 του άρθρ. 35 Ν. 3669/08  εφαρμόζονται πλέον και στις εν εξελίξει συμβάσεις δημοσίων έργων.
 Εξαιρούνται οι   περιπτώσεις  που έχει κινηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου ή έχει οριστικοποιηθεί  ειδική διαταγή

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αποκλείουν από τον TAP τους Ελληνες κατασκευαστές

Φόβο ότι οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες αποκλείονται από τις μεγάλες εργολαβίες ύψους 1,5 δισ. ευρώ που φέρνει η ελληνική αλλά και η αλβανική διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου TAP εκφράζουν εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κλάδου, που βλέπουν να παραγκωνίζεται ο ρόλος τους, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης που επιχειρεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που θα προσδώσει το κολοσσιαίο έργο στις ελληνικές επιχειρήσεις. Το τελευταίο διάστημα στελέχη της κοινοπραξίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν διαμηνύσει ότι το εγχώριο δυναμικό του τεχνικού κλάδου δεν διαθέτει τις προδιαγραφές που απαιτεί το κατασκευαστικό κομμάτι του TAP, γι’ αυτό και θα περιοριστεί σε ρόλο υπεργολάβου αλλά και στα έργα οδοποιίας. Οι επικεφαλής του Τrans Adriatic Pipeline έχουν αναφερθεί σε 15 μεγάλες συμβάσεις και υπεργολαβίες για την κατασκευή του έργου μήκους 863 χιλιομέτρων από τους Κήπους του Εβρου μέχρι την Ιταλία. Η διαδρομή του αγωγού στην Ελλάδα θα είναι μήκους περίπου 550 χλμ. και άνω των 200 χλμ. στην Αλβανία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για χρυσές δουλειές στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες που έχουν την πείρα από ανάλογα μεγάλα έργα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική δηλώνουν  ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία προσέγγιση για τον αγωγό, ενώ χαρακτηρίζουν «πολύ πρώιμο στάδιο» όλη την προετοιμασία που έχει γίνει. Δεν κρύβουν μάλιστα την ανησυχία τους για τις προθέσεις του γερμανικού ομίλου της ENT (E.ON - New Build and Technology), που είναι ο διαχειριστής του αγωγού για τα έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Αλβανία καθώς, όπως έλεγε πρόσφατα στέλεχος της J&P Αβαξ, «οι προδιαγραφές του έργου βγαίνουν μόνο για ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τον τρόπο που θα μοιραστεί η μεγάλη πίτα. Για παράδειγμα, φέρεται να τίθεται ως τεχνική προϋπόθεση η εμπειρία στη συγκόλληση 1.000 χλμ. αγωγών πάχους 48 ιντσών, την οποία δεν διαθέτει καμία ελληνική τεχνική εταιρεία. Για τον λόγο αυτό οι Ελληνες εργολάβοι κρατούν επί του παρόντος μικρό καλάθι για τα έργα που θα συνοδεύσουν τη διέλευση του αγωγού στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους βασικούς μετόχους του έργου (ΒP, SOCAR, Statoil, Fluxys, Total, E.ON, Axpo), αν και τονίζουν ότι όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις μπορούν να αναζητήσουν τη συνεργασία ξένων οίκων. Για τις υποδομές επί αλβανικού εδάφους φαβορί φέρεται ο παλαιστινιακός διεθνής κολοσσός της CCC (Consolidated Contractors Company) με έδρα την Αθήνα, αλλά με ένα ειδικό νομικό καθεστώς που δεν της επιτρέπει να αναλαμβάνει έργα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια εταιρεία με τεράστιο διεθνές εκτόπισμα που ελέγχει το 30% της παγκόσμιας αγοράς σε έργα φυσικού αερίου και η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο έργο υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) στο Κατάρ. Η κατασκευή του TAP αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015, καθώς στόχος είναι στο τέλος του 2019 ο αγωγός να μεταφέρει τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έρευνα για νέο καρτέλ που μοίραζε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, 225 εκατ. ευρώ

Ενα μεγάλο φαγοπότι αναθέσεων που στήθηκαν, όπως φαίνεται, με συνεννοήσεις μεταξύ μελετητών και εργοληπτικών εταιρειών σχεδόν σε όλη τη χώρα, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο, ερευνούν οι Αρχές ξεσκονίζοντας τις καταγγελίες για εργολαβίες ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού ύψους 225 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο σύστημα το οποίο εμφανίζεται να διατηρεί ισχυρές προσβάσεις και υψηλές διασυνδέσεις με κορυφαία στελέχη που διαχειρίζονται πόρους του ΕΣΠΑ και το οποίο συμπληρώνει το παζλ του καρτέλ που διερευνούν οι Αρχές στις κατασκευές.
Το δίκτυο αυτό που δρούσε από το 2011 και φαίνεται να επανακάμπτει σε νέα μεγάλα έργα εμφανίζεται να μοιράζει έργα σε δύο κυρίως μελετητικά γραφεία στην Αθήνα και την Πάτρα και να έχει καρπωθεί την τελευταία τριετία πάνω από 10 εκατ. ευρώ για μελέτες και υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου σε περίπου 37 εργολαβίες ύδρευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στη Χαλκιδική, στην Αιτωλοακαρνανία κ.α. που προκηρύχθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα και τις καταγγελίες που διερευνώνται από τις Αρχές, το σύστημα συγκροτούν μεσαία μελετητικά γραφεία με πρωταγωνιστές το Sigma με έδρα την Πάτρα και το Hydroment-Alkoplan με έδρα την Αθήνα. Τον χορό συμπληρώνουν τρεις εκλεκτές εργοληπτικές εταιρείες στις οποίες ανατίθενται τα έργα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και οι αναθέτουσες αρχές (δήμοι, περιφέρειες, Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης -Αποχέτευσης - ΔΕΥΑ) μαζί με τις επιτροπές διαγωνισμών που βρίσκονται σε πλήρη σύμπραξη με τις εταιρείες και που χωρίς αυτές το καρτέλ θα ήταν αδύνατον να εξαπλωθεί και να επιβιώσει.
Πώς έδρασαν
Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η δράση των γραφείων μελετών δεν ήταν άγνωστη καθώς οι ενέργειες ήταν συντονισμένες: καθοδηγούσαν και κατηύθυναν τους δήμους για συγκεκριμένα έργα, υποβάλλοντας με την εύνοια του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) προτάσεις για μελέτες και υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου προς χρηματοδότηση - τις περισσότερες φορές για ανώριμα έργα. Οι ίδιοι, αφού εγκρινόταν η χρηματοδότηση των έργων, αναλάμβαναν και τις μελέτες. Αρμόδιες πηγές τοποθετούν χρονικά τη διαδικασία της ένταξης των μελετών στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ κατά την περίοδο της θητείας στο ΥΠΕΚΑ του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζουν όμως ότι οι αδιαφανείς διαδικασίες και οι απευθείας αναθέσεις στο ΕΠΠΕΡΑΑ συνεχίστηκαν και μετέπειτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς διαγωνισμούς έγιναν από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα πάνω από 10 απευθείας αναθέσεις σε επίπεδο υπηρεσιών συμβούλου που ξεπερνούν συνολικά τα 120.000 ευρώ.
Η μεθόδευση των μελετητών
Η μεθόδευση αλλά και οι συνεννοήσεις των μελετητικών γραφείων έχουν προκαλέσει βροχή ενστάσεων και καταγγελιών από γραφεία της Αθήνας και της Πάτρας, με αποτέλεσμα τις παρεμβάσεις και τους ελέγχους του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ακόμη και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF). Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι έλεγχοι των Αρχών επεκτείνονται και στην Εγνατία Α.Ε., η οποία παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε δήμους για αντίστοιχα έργα και η οποία φαίνεται να έχει μπει στο μικροσκόπιο των καταγγελιών. Οι μεθοδεύσεις των μελετητών για να κερδίζουν τα έργα είναι ευρηματικές. Στις δουλειές κατέβαιναν ξεχωριστά και ο ένας έκανε πλάτες στον άλλον. Το ένα γραφείο υπέβαλε συνήθως μια ανεξάρτητη τεχνική προσφορά με υπερβολικά χαμηλή έκπτωση (έως και 90%), με αποτέλεσμα να βαθμολογείται πολύ χαμηλά ώστε να μην μπορεί να αναλάβει τη μελέτη. Μέσω ειδικού αλγόριθμου που ισχύει για τα έργα η μελέτη κατέληγε στο «συνεργαζόμενο» γραφείο μελετών, που συμπτωματικά ειχε πάρει την υψηλότερη βαθμολογία και ειχε προσφέρει την καλύτερη αμοιβή!
Οι υποψίες για καρτέλ έγιναν σοβαρές ενδείξεις από τον Ιούνιο του 2011, όταν προκηρύχθηκε σειρά μελετών που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΠΠΕΡΑΑ στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπου διαπιστώθηκαν μεγάλες παρατυπίες στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στα έργα του Δήμου Αγρινίου και της ΔΕΥΑ Πάτρας παρατηρήθηκε υπερκοστολόγηση αμοιβών για την υδραυλική μελέτη με την προσθήκη μη επιλέξιμων δαπανών και επιβάρυνση της τάξης των 80.000-100.000 ευρώ για κάθε μελέτη. Οι προκηρύξεις που ήταν, ως φαίνεται, στα μέτρα των μελετητών συνεχίζονταν με αυθαίρετες μειώσεις σε αμοιβές άλλων ειδικοτήτων (τοπογραφικά, περιβαλλοντικά) ώστε να γίνει προσαρμογή στις τάξεις μελετητικών πτυχίων που τους βόλευαν, ενώ υπήρξαν πανομοιότητα κείμενα στα τεύχη δημοπράτησης που αποκαλύπτουν ότι ο συγγραφέας ήταν ο ίδιος
Πηγή: nevmoney.gr

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Συνεχίζεται η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτά, τον Ιανουάριο σημειώθηκε πτώση 35% στις οικοδομικές άδειες.
Το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 917 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 160,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 627,1 χιλιάδες m3 όγκου.
Καταγράφηκε, δηλαδή, μείωση κατά 35,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,2% στην επιφάνεια και κατά 40,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Το μέγεθος ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, διαμορφώθηκε σε 898 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 154,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 601,6 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 36,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 39,4% στην επιφάνεια και κατά 41,1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.
Αντίστοιχα, το μέγεθος της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 19 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 25,5 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Ιανουάριο 2014, είναι 4,1%.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται ο κατασκευαστικός κλάδος

Σε πλήρη κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου οδηγούν οι αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών, υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι επιδιώκεται "με αυθαίρετο τρόπο" η αναδρομική επιστροφή τουλάχιστον 5% του τζίρου του 2012. Ο ΣΑΤΕ μεταξύ άλλων καλεί στη δημιουργία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μέσω της οποία να επιδιωχθεί η ενοποίηση του κλάδου.
Ολόκληση η ανακοίνωση του ΣΑΤΕ:
«Την καταστροφή σχεδόν του συνόλου των κατασκευαστικών επιχειρήσεων μεθοδεύει το ΥΠΥΜΕΔΙ, μέσω της απόφασης επιστροφής χρημάτων από έργα που εκτελέστηκαν το 2012 και για τα οποία έχουν πληρωθεί ΦΠΑ, όλοι οι άλλοι φόροι, ή έχουν πληρωθεί μεροκάματα, προμήθειες υλικών !
Η μεθόδευση επιχειρείται μέσω του νομότυπου, πλην, όμως, απαράδεκτου και αυθαίρετου τρόπου βάσει του οποίου γίνεται αναδρομικά η αναθεώρηση τιμών στα δημόσια έργα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες από την αρμόδια επιτροπή του ΥΠΥΜΕΔΙ (ΕΔΤΔΕ), επιχειρείται να εκδοθεί πρακτικό για την αναθεώρηση τιμών του τελευταίου τριμήνου του 2012, σύμφωνα με το οποίο μειώνονται μεσοσταθμικά όλες οι τιμές κατ΄ εκτίμηση περίπου κατά 5% για το σύνολο εκείνου του έτους και κατόπιν αυτού να κληθούν όλες οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις να επιστρέψουν αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου τους !
Να σημειωθεί ότι σύσσωμος ο κατασκευαστικός κόσμος, τα τελευταία χρόνια έχει καταγγείλει ως απαράδεκτο, αυθαίρετο και υποκειμενικό τον τρόπο προσδιορισμού και αναλύσεων των τιμών και έχει, με δικές του δαπάνες, ετοιμάσει και καταθέσει στο Yπουργείο ένα αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών, αντίστοιχο με αυτά που ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ζητώντας τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΥΠΥΜΕΔΙ, κατά τρόπο επιστημονικό και απολύτως διαφανή.
Αντί της αποδοχής της πρότασης το ΥΠΥΜΕΔΙ επιμένει στο αναχρονιστικό σύστημα, το οποίο, μάλιστα, έφτασε να εφαρμόζεται με τεράστια χρονική υστέρηση και παρά την εναρμόνιση της ελληνικής Νομοθεσίας με αυτή της ΕΕ στις προδιαγραφές των υλικών.
Το θέμα έθεσε κατά την διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Ζαχαρίας Αθουσάκης, συναντώντας την ομόθυμη απαίτηση των μελών του Συνδέσμου, αλλά και των προέδρων των άλλων οργανώσεων εργοληπτών και μελετητών, να υπάρξει άμεση και σκληρή αντίδραση στην κυοφορούμενη από το ΥΠΥΜΕΔΙ καταστροφή όλων των επιχειρήσεων του κλάδου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αθουσάκης, η εμμονή στην εφαρμογή του πρακτικού αναθεώρησης τιμών του τελευταίου τριμήνου του 2012 με αλχημείες, όχι μόνο θα καταστρέψει τις επιχειρήσεις που σήμερα, προσπαθούν να επιβιώσουν στη δεδομένη τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλεπάλληλων μέτρων (ιδίως φορομπηχτικών) που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και θα διαλύσει έναν κατ΄ εξοχή παραγωγικό τομέα, αφού κανείς δεν θα θέλει να αναλάβει την εκτέλεση ενός έργου, όταν δεν θα μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί μετά δυο χρόνια. Στην καλύτερη περίπτωση, τόνισε, στο εξής οι κατασκευαστές δημόσιων έργων, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το ρίσκο ενός μελλοντικού και, κατά αυθαίρετο, τρόπο προσδιορισμού αναθεώρησης τιμών σε εκτελεσμένα έργα, με συνέπεια να ανέβει στα ύψη το κόστος των έργων.
Με τις απόψεις αυτές συντάχθηκαν οι παριστάμενοι πρόεδροι των άλλων εργοληπτικών οργανώσεων, ενώ ο τέως πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γιώργος Βλάχος ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των Εργοληπτικών Οργανώσεων για να ληφθούν άμεσες αποφάσεις και κοινές δράσεις.
Όσο για τα μέλη του ΣΑΤΕ υπερψήφισαν την πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του ΥΠΥΜΕΔΙ, καθώς και μαζικής κινητοποίησης και παρουσίας των εργοληπτών τη Δευτέρα (7 Απριλίου) στο χώρο όπου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αναθεώρησης Τιμών για να επικυρώσει το απαράδεκτο και καταστροφικό πρακτικό.
Το δεύτερο θέμα που κυριάρχησε στην Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΕ ήταν αυτό της ενοποίησης των εργοληπτικών οργανώσεων και της ενιαίας έκφρασης του κλάδου.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Γιώργος Ρωμοσιός, αφού τόνισε πως δεν υπάρχει "η πολυτέλεια της διαφορετικής στάσης" απέναντι στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, πρότεινε τη δημιουργία μιας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, στην οποία να ενταχθούν όλες οι οργανώσεις εργοληπτών.
Πρόταση που βρήκε σύμφωνους, κατά σειρά που ανέβηκαν στο βήμα της συνέλευσης, τον πρόεδρο της ΠΕΔΜΗΕΔΕ Τάσο Κουτεντάκη, τον πρόεδρο του ΣΤΕAΤ Γιώργο Συριανό (χαρακτήρισε ως τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στις αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις των τελευταίων ετών την ενοποίηση), αλλά και τον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής και πρόεδρο του Τομέα Μηχανικών του ΕΤΑΑ (τ. ΤΣΜΕΔΕ) Γιάννη Γαμβρίλη.
Από την πλευρά τους οι πρόεδροι του ΣΕΓΜ και ΣΜΕ (των δυο μαζικότερων οργανώσεων μελετητών) Γιώργος Κάζος και Κώστας Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι μελετητές είναι κρίκοι της ίδιας παραγωγικής αλυσίδας, τόνισαν ότι ο κλάδος των μελετητών βιώνει τα τελευταία χρόνια την αθλιότερη κατάσταση στην ιστορία του. Μάλιστα, ο κ. Κάζος "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" και απευθυνόμενος προς τους εργολήπτες είπε χαρακτηριστικά: "Εσείς θα κληθείτε να υλοποιήσετε τα έργα που μελετήθηκαν αυτή την περίοδο. Εμείς ανησυχούμε εξαιτίας αυτών που συμβαίνουν" !»