Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άρτα: στο ΕΣΠΑ η αποχέτευση σε Κομπότι, Σελλάδες, Πέτα, Αγ.Νικόλαο και Αγ. Δημήτριο

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών το έργο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΛΑΔΩΝ (ΤΟΥ Τ. ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΤΟΥ Τ. ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ". 

Το έργο εντάχθηκε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη». Το έργο είναι από τα πιο σημαντικά αποχετευτικά έργα στην Άρτα. Το έργο θα δημοπρατήσει ο Δήμος Ζήρου. 

Ο προϋπολογισμός του είναι 18.541.930 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης είναι 70 μήνες. Θα παραδοθούν ολοκληρωμένα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 44.000 μέτρων και μία εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων συνολικής δυναμικότητας 9.500 ΙΚ αναλυτικότερα θα παραδοθούν: 

Συνολικό μήκος δικτύου ακαθάρτων είναι 16,57km, ενώ θα κατασκευαστούν συνολικά 399 φρεάτια συμβολής και επίσκεψης. Βιολογικός καθαρισμός (ΕΕΛ) δυναμικότητας 9500 ικ η οποία θα εγκατασταθεί σε απόσταση 1300 m από τον οικισμό Κομποτίου και Αγίου Νικολάου. 

Δίκτυο συλλογής ακαθάρτων συνολικού μήκους 16,1 χλμ εκ των οποίων τα 10,7 χλμ για το ΔΔ Πέτα και τα 5,4 χλμ για το ΔΔ Αγίου Δημητρίου. 

Οι αγωγοί μεταφοράς έχουν συνολικό μήκος 11,30 χλμ. Επίσης θα κατασκευαστούν και τα αντλιοστάσια. 

Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

Οριστικές μελέτες για τα έργα κατασκευής δικτύου και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στον τ. Δήμο Κομποτίου και κατασκευής ακαθάρτων οικισμών Πέτα και Αγίου Δημητρίου, διερευνητικές τομές - Ανασκαφές και αγορά γης για την κατασκευή 2 αντλιοστασίων για το έργο κατασκευής ακαθάρτων οικισμών Πέτα και Αγίου Δημητρίου. 

Πηγή:ypodomes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου