Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΕΔΜΕΔΕ μειώνει τις συνδρομές των μελών της

Η ΠΕΔΜΕΔΕ «αναγνωρίζοντας τη βαθιά οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο εργοληπτικός κλάδος και ανταποκρινόμενη στο αίτημα των μελών της», με ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. και της έκτακτης συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντική μείωση ύψους 30% των συνδρομών των μελών για το 2013.
Αποφασίσθηκε επιπλέον να δοθεί η δυνατότητα σε μέλη που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες, να εξοφλήσουν τις παλαιές οφειλές τους σε 3 εξαμηνιαίες δόσεις
«Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο τέλος μιας ακόμη χρονιάς σε τραγική κατάσταση, καθώς οι συσσωρευμένες επί σειρά ετών οφειλές του Δημοσίου προς αυτές δεν έχουν αρχίσει να εξοφλούνται. Επιπλέον το αντικείμενο τους έχει περιοριστεί σημαντικά τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά έργα. Στην έλλειψη ρευστότητας συμβάλλει και η μεγάλη δυσχέρεια τραπεζικού δανεισμού καθώς και η αλλαγή στα συναλλακτικά ήθη που επικρατεί στην αγορά (προκαταβολή του ποσού για οποιαδήποτε προμήθεια υλικών).
Ελπίζοντας στην τάχιστη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, στη γενικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την έναρξη έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα ελπίζουμε η μείωση των συνδρομών να συμβάλλει στην επιβίωση των εργοληπτικών επιχειρήσεων», σημειώνει η ΠΕΔΜΕΔΕ.
Πηγή: epirus on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου