Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΠΕΔΜΕΔΕ Ηπείρου: Απευθείας αναθέσεις ίσον αθέμιτος ανταγωνισμός



Λίγες μέρες μετά την καταγγελία της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» για μια σειρά από απευθείας αναθέσεις έργων από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι εργολάβοι δημοσίων έργων έρχονται με τη σειρά τους να καταγγείλουν την ίδια υπόθεση.
Με έγγραφό της προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ)-Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου αναφέρεται στις έντονες διαμαρτυρίες των μελών της για το μεγάλο αριθμό έργων που δίνονται με απευθείας ανάθεση.
Όπως επισημαίνουν στον περιφερειάρχη οι εργολάβοι, σε κάθε περίπτωση οι απευθείας αναθέσεις πρέπει να περιοριστούν, καθώς αν μη τι άλλο ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ενδεικτικά, προσθέτει ότι «παρατηρούνται περιπτώσεις ‘χτυπημένων’ έργων όπου ολοκληρώνονται με μία ή περισσότερες αναθέσεις».
Αναφέρουν επίσης ότι «Κατανοούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη για άμεση επέμβαση όταν για παράδειγμα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα ή σε περιπτώσεις κινδύνου. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, με σωστό προγραμματισμό, σχεδιασμό και μελέτη από τις υπηρεσίες σας, μπορεί να αποτραπείη ανάγκη να προβείτε σε εξαιρετικές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση ενός έργου που δεν έχει προϋπολογιστεί ορθά»

Πηγή: epirusin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου