Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στην επαναδημοπράτηση ενός μεγάλου έργου θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων.
Πρόκειται για την επέκταση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού συστήματος της παραλίμνιας ζώνης, με συνολικό προϋπολογισμό 9,6 εκατομμύρια ευρώ.
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, που στόχος είναι να γίνει εντός του έτους, θα επιλυθούν οριστικά, τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως στην περιοχή του Πάρκου Κατσάρη και της Μακαρίου.



Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, όλοι οι κάθετοι αγωγοί ακαθάρτων καταλήγουν στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο πάρκο Κατσάρη, με αποτέλεσμα τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων να καταγράφονται φαινόμενα υπερχείλισης.
Το τελευταίο, που παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από την ΔΕΥΑΙ και συνάμα αποκαταστάθηκαν βλάβες στον πίνακα ηλεκτροδότησης και στις αντλίες.
Με εντολή της Διοίκησης της επιχείρησης, τσιμεντοποιήθηκε ο αγωγός εξόδου διαφυγής των λυμάτων, ο οποίος κατέληγε στην Παμβώτιδα.
«Δεν κατηγορούμε κανέναν για την κατάσταση που παραλάβαμε. Είμαστε εδώ για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δώσουμε λύσεις. Αυτό κάνουμε καθημερινά. Για την προστασία της λίμνης, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας δεν αρκούν τα λόγια. Απαιτούνται έργα. Στόχος μας είναι το μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό του αποχετευτικό συστήματος της παραλιμνίου να ολοκληρωθεί εντός του 2011 ώστε ο επόμενος χειμώνας να μην μας βρει με τα ίδια προβλήματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου