Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ξεκινά το Πρόγραμμα "Χτίζοντας το Μέλλον"


Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια με εκπτώσεις στο κόστος προμήθειας των υλικών και εργασίας εξασφαλίζει για το πρόγραμμα "Χτίζοντας το Μέλλον" που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του ΚΑΠΕ, προβλέπει 150.000 ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια (μονοκατοικίες, διαμερίσματα και εμπορικά κτίρια).

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε εθελοντικές συμφωνίες με επιχειρηματικούς συνδέσμους και μεμονωμένους επαγγελματίες, για διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και για παροχή τιμολογιακών εκπτώσεων προς τους πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ο πολίτης θα εξασφαλίζει πιστοποιημένα και υψηλής απόδοσης προϊόντα και συστήματα τεχνολογιών αιχμής, σημαντικές εκπτώσεις, μέσα από εθελοντικές συμφωνίες με τη βιομηχανία και το εμπόριο και, φυσικά, εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Θα μπορεί να αναβαθμίζει ενεργειακά, αλλά και συνολικότερα, το κτίριό του απολαμβάνοντας ένα υγιεινό και θερμικά άνετο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, για την καλύτερη διασφάλισή του, το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν ποιοτικό έλεγχο των εργασιών και των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν.

Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει δώδεκα, συνολικά, ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια (μονοκατοικίες, διαμερίσματα και εμπορικά κτίρια).

Στην πράξη, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος πολίτης

-μπορεί να απευθυνθεί στον κατασκευαστή, έμπορο, εγκαταστάτη που φέρει τη σήμανση "Συμμετέχω στο Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον" στο κατάστημά του

-να επισκεφτεί τον ιστότοπο www.ktizontastomellon.gr και στο πεδίο "Προϊόντα και Προμηθευτές" να ενημερωθεί για τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν καθώς και για τους προμηθευτές που τα παρέχουν στην περιοχή του

-αν προμηθευτεί από το ΚΑΠΕ τη λίστα προμηθευτών στην περιοχή του για τις παρεμβάσεις που τον ενδιαφέρουν

-οι επαγγελματίες με τους οποίους θα συνεργαστεί θα του δώσουν μία φόρμα για να συμπληρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και το ΚΑΠΕ, μετά το πέρας των εργασιών, θα στείλει αξιολογητή να ελέγξει αν τοποθετήθηκαν σωστά τα προϊόντα-συστήματα που επιλέχθηκαν. Οταν γίνει αυτό το ΚΑΠΕ θα δώσει ένα πιστοποιητικό/βεβαίωση για την φοροαπαλλαγή που ο πολίτης δικαιούται μέσω του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου