Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΟΚΤΩ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ JESSICA


Οκτώ έργα περιλαμβάνονται στην πρώτη «δεξαμενή» που έχει γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος JESSICA η υλοποίηση του οποίου ξεκινά και στην Ήπειρο.

Πρόκειται για τα ακόλουθα:

- Θερμαλιστικό Κέντρο Πρέβεζας

- Ανάπλαση διατηρητέου κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου της «ΟΑΣΗΣ»

- Διαμόρφωση υπαρχόντων κτισμάτων και περιβάλλοντος χώρου στα «Ψαροπλιά» Άρτας για ήπιες εμπορικές χρήσεις

- Θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο Περάματος

- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολικές μονάδες και δημόσια κτίρια στα Ιωάννινα

- Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας

- Υπόγειος σταθμός στάθμευσης στην Ηγουμενίτσα

- Τουριστικό περίπτερο Περιάνθης

Η παρουσίαση έγινε κατά την ενημερωτική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.

Τη σχετική ενημέρωση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, της IBG Management και της Grant Thornton. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος JESSICA αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων (αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών) κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Μετά την αξιολόγηση των έργων (βάσει της συμβατότητάς του με το πλαίσιο, τους σκοπούς και τις ρυθμίσεις του JESSICA, την εφικτότητα υλοποίησης, τη σκοπιμότητα της παρέμβασης, τα αναμενόμενα έσοδα και τη δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών πόρων) διαμορφώθηκαν οι πίνακες κατάταξης των έργων. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, τα έργα που αξιολογήθηκαν θετικά, κατατάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες – «δεξαμενές». Τη «Δεξαμενή Α: Εντατικής Προετοιμασίας», που αφορά έργα άμεσης ένταξης για χρηματοδότηση, τη «Δεξαμενή Β: Ωρίμανσης», που περιλαμβάνει έργα τα οποία αποτελούν πιθανές μελλοντικές επενδύσεις για χρηματοδότηση, καθώς και τη «Δεξαμενή Γ: Ζύμωσης», που περιέχει κυρίως ιδέες και προθέσεις, παρά έργα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου