Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Πρέβεζα: Διαμαρτυρία της ΠΕΔΜΕΔΕ για διαγωνισμό οδικού έργου

 

Την ματαίωση του διαγωνισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας που αφορά σε καθαρισμούς τεχνικούς, κατασκευές πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμό και σήμανση ασφάλειας στο οδικό δίκτυο ζητά με έγγραφό της η ΠΕΔΜΕΔΕ Ηπείρου.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στις 348 χιλιάδες ευρώ.

Το Περιφερειακό Τμήμα της ΠΕΔΜΕΔΕ καταγγέλλει ότι για τον διαγωνισμό παρότι ο προϋπολογισμός της μελέτης περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε ποσοστό άνω του 15% δεν καλούνται από τη διακήρυξη του έργου επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ που ανήκουν στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών ενώ καλούνται μόνο επιχειρήσεις εγγεγραμμένες που ανήκουν στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας οδοποιίας.

«Είναι προφανές από την ανάγνωση του προϋπολογισμού της μελέτης ότι το ύψος δαπάνης των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών ξεπερνά το όριο του 10% του συνολικού προϋπολογισμού και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κληθούν υποχρεωτικά επιχειρήσεις κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών ανάλογης τάξης και όχι δυνητικά….

Γι’ αυτό καλούμε να αναβάλλετε τη δημοπράτηση του έργου και να το δημοπρατήσετε εκ νέου αφού διορθώσετε τις καλούμενες σε αυτό τάξεις και κατηγορίες εργοληπτικών επιχειρήσεων» αναφέρεται στο έγγραφο της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου