Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στο Κτηματολόγιο 34 περιοχές σε Γιάννινα και Θεσπρωτία

Συνολικά εντάσσονται 263 περιοχές σε 19 Νομούς


• Στο νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης εντάσσονται 34 περιοχές σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, όπως ανακοίνωσε χθες η «Κτηματολόγιο ΑΕ». Πρόκειται για απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, που αφορά την κτηματογράφηση των περιοχών της χώρας, ώστε σταδιακά να ενταχθούν όλες στο Κτηματολόγιο έως το 2020. Εκτός από τους 34 προ- Καποδιστριακούς ΟΤΑ σε Γιάννινα και Θεσπρωτία, συνολικά εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα 263 περιοχές σε 19 Νομούς της χώρας. Θα καταχωριθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν περίπου 2 εκατ. δικαιώματα.

ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Οι περιοχές που εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα από το Νομό Ιωαννίνων είναι: Άγιος Ιωάννης, Αμφιθέα, Άνω Λαψίστα, Ασφάκα, Βασιλική, Βουνοπλαγιά, Ελεούσα, Ζωοδόχος, Καρυές, Καστρίτσα, Κάτω Λαψίστα, Κουτσελιό, Κρανούλα, Κρύα, Λογγάδες, Μάρμαρα, Μεγάλο Γαρδίκι, Μπάφρα, Μπιζάνι, Νεοκαισάρεια, Νεοχωρόπουλο, Νησί, Πεδινή, Πέραμα, Περίβλεπτος, Πετσάλι και Ροδοτόπι.

ΣΤΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Οι αντίστοιχες περιοχές στο Νομό Θεσπρωτίας είναι: Άγιος Βλάσιος, Γραικοχώρι, Καστρί, Κεστρίνη, Λαδοχώρι, Μαυρούδι και Νέα Σελεύκεια.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Κτηματολόγιο Α.Ε.» Απόστολος Αρβανίτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ότι «με την ολοκλήρωση των πιλοτικών προγραμμάτων κτηματογράφησης και με την επιτυχή υλοποίηση των έργων υποδομής στο Γ’ ΚΠΣ, έχουμε θέσει πλέον νέες βάσεις για την επιτάχυνση της σύνταξης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα. Έχει αναπτυχθεί σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία από τα προγράμματα κτηματογράφησης που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσα από το Γ’ ΚΠΣ διαθέτουμε πλέον μια υπερσύγχρονη υποδομή πληροφορικής, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα που καλύπτουν το σύνολο της χώρας. Με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε και το οποίο θα κατατεθεί ως το τέλος του έτους στοχεύουμε στην ολοκλήρωση της σύνταξης του κτηματολογίου στο υπόλοιπο της χώρας εντός μίας 10ετίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου