Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σοβαρά κρίνονται τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του Νομού Πρεβέζης, από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Μετά τις οδηγίες του Νομάρχη κου Β. Ιωάννου πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Πρέβεζας και καταγράφηκαν οι σημαντικότερες ζημιές, για τις οποίες υπάρχουν κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια και οι οποίες είναι στα παρακάτω τμήματα:
-Τμήμα της 5ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας, από Αγιά προς Πέρδικα, που έχει κατολισθήσει το κατάντη πρανές της οδού.
-Τμήμα της 8ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας, από Βρυσούλα προς Άνω Ρευματιά, που έχει κατολισθήσει το κατάντη πρανές της οδού.
-Τμήμα της 8ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας, από Πολυστάφυλλο προς Άσσο, που έχει κατολισθήσει το κατάντη πρανές της οδού.
-Τμήμα της 10ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας από Άσσο προς Μελιανά και όρια Νομού, που έχουν σημειωθεί τοπικά κατολισθήσεις των ανάντη πρανών της οδού.
Προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών αποκατάστασης των ζημιών, με έγγραφο της Νομαρχίας ζητήθηκε η συνδρομή του ΙΓΜΕ, για την σύνταξη εδαφολογικών μελετών και εκθέσεων, προκειμένου να καθοριστεί επακριβώς τα μεγέθη των απαιτούμενων εργασιών. Παράλληλα, μηχανήματα της Νομαρχίας, αλλά και ιδιωτικά, τα οποία μισθώνονται κατά περίπτωση, έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς των δρόμων, άρση των καταπτώσεων, ενώ τοποθετούνται και σχετικές σημάνσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς παρά τους καθαρισμούς, μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξουν νέες καταπτώσεις βράχων ή μπαζών τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα.
Ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου, ενημέρωσε ήδη τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου κα Γεωργακοπούλου για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών μόνο στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ο κος Βασίλης Ιωάννου δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να τονίζει ότι αν κάποιος αναλογισθεί τα προβλήματα που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε γειτονικούς νομούς, όπως τα Ιωάννινα, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι οι υποδομές στο νομό μας (δρόμοι, πλημμυρικές ζώνες, αναχώματα, κλπ) άντεξαν και οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι περιορισμένες. «Ελπίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Ιωάννου, «οι ζημιές να σταματήσουν εδώ και να μην συνεχισθούν. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα σταματήσουν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση και για όσο διάστημα εμείς έχουμε την ευθύνη, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκαθιστούμε τις ζημιές και κυρίως να προχωρούμε στις κατάλληλες σημάνσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν κίνδυνοι στην κυκλοφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου