Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ

pinakida_8hseas

Πληρωμές 5,5 εκ. ευρώ στην Ήπειρο, μετά από οκτώ μήνες
Το...χρώμα του χρήματος μετά από σχεδόν οκτώ μήνες είδαν οι δήμοι και θα δουν και οι εργολήπτες που εκτέλεσαν έργα του προγράμματος «Θησέας», αφού το υπουργείο Εσωτερικών άρχισε τις πληρωμές λογαριασμών κατά σειρά κατάθεσης των αιτημάτων. Οι οφειλές, πριν την πρώτη πληρωμή μετά τον Ιούλιο που σταμάτησαν, ξεπερνούσαν σε επίπεδο Ηπείρου τα 13 εκ. ευρώ και δικαιολογημένα οι ανάδοχοι των έργων αντέδρασαν και ζήτησαν επιτακτικά την εξόφληση τους, απέχοντας μάλιστα από δημοπρασίες το τελευταίο διάστημα.
Για την Ήπειρο, όπως μας ενημέρωσε ο συντονιστής του προγράμματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Χρ. Κλεφτάκης,  διατέθηκαν τώρα στους δήμους 5.525.867 ευρώ ποσό που αφορά λογαριασμούς που κατατέθηκαν για εξόφληση από αναδόχους έργων, μόνο για  το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2010. Ως γνωστόν από τα μέσα Ιουλίου είχαν σταματήσει οι πληρωμές και μαζί και το πρόγραμμα, αφού μπορούσαν να εκτελεστούν μόνο όσα έργα είχαν οριστική ένταξη ή είχαν δημοπρατηθεί. Το πρόγραμμα ουσιαστικά έκλεισε χωρίς να προλάβουν οι ΟΤΑ να αξιοποιήσουν όλα τα χρήματα που δικαιούνταν και με ευθύνη τους, αφού καθυστέρησαν και λόγω της οικονομικής κρίσης που διέκοψε την ολοκλήρωση του για να έρθει το νέο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ», το οποίο αναμένεται...
Το υπόλοιπο με βάση τους λογαριασμούς που κατατέθηκαν μέχρι και πρόσφατα, ανέρχεται σε 7.854.297 ευρώ και οι ανάδοχοι θα πρέπει να κάνουν κι άλλη υπομονή για να πληρωθούν, μόλις εξασφαλίσει χρήματα το υπουργείο εσωτερικών και από τα υπουργεία που...συμπράττουν στο κοινό ταμείο του προγράμματος και πάντα με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο υποβολής των λογαριασμών.
Ταυτόχρονα από εν εξελίξει έργα κατατίθενται και νέοι λογαριασμοί με άγνωστη την ημερομηνία πληρωμής...
πηγή : Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου