Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Έρχεται το φυσικό αέριο και σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία


Καλά νέα επεφύλαξε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κος Μανιάτης, για τους κατοίκους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας!
Ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για ειδική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου για την ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Αερίου στην περιοχή!
Μάλιστα, η ίδρυση της ΕΠΑ συνδέεται άρρηκτα με τον νέο αγωγό φυσικού αερίου ITGI, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία, διαμέσου της Τουρκίας και της Ελλάδας, στην Ιταλία, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική, ο οποίος θα συνδέει τη Θεσπρωτία με την απέναντι ιταλική ακτή.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κου Μανιάτη αναφέρουν τα παρακάτω:
«Η Ήπειρος έχει παράδοση αιώνων στις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα και οι Ηπειρώτες για πάρα πολλά χρόνια ήταν οι οικονομικοί αιμοδότες του Ελληνισμού.
Σήμερα όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι η Ήπειρος είναι μια από τις πιο παραμελημένες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Με στόχο τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, η κυβέρνησή μας υλοποιεί έργα και δράσεις με στόχο η Ήπειρος να μπορεί να μπει σε φάση αναδημιουργίας.
Επιτρέψτε μου να ανακοινώσω σήμερα την πρωτοβουλία μας για προώθηση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από την εταιρία αυτή θα φθάσει το φυσικό αέριο σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, εντάξαμε για κατάθεση στην Βουλή ειδικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο «Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων» για την ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Ικανοποιούμε έτσι ένα δίκαιο, πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Ηπείρου.
Η χρήση φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Ελλάδας ? Ιταλίας (IGI). Έτσι, επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ο αγωγός δεν θα έχει μόνο διέλευση από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σύμφωνα με το διαχρονικό πανηπειρωτικό αίτημα."
Πηγή: ΥΠΕΚΑ / http://www.ypodomes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου