Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ύδρευση Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας : Δημιουργία συντονιστικού οργάνου

Στη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει τις από δω και πέρα δράσεις για την ποιοτική και ποσοτική εξασφάλιση του νερού των Πηγών του Αγίου Γεωργίου από τις οποίες υδρεύονται οι Νομοί Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φορείς των τριών Νομών, οι οποίοι συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Ζηρού, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας ( και Δημάρχου Ζηρού) κ. Δημήτρη Γιολδάση.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας και Άρτας κύριοι Ιωάννου και Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Άρτας Στάθης Γιαννουλης, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τριβλής, ο Προϊστάμενος του ΙΓΜΕ Βαγγέλης Νικολάου καθώς και άλλοι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους 3 νομούς.
Η αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού από το ύψος των Πηγών έως την Γέφυρα Καλογήρου -στο οποίο και ξεκινά η διακλάδωση προς τους τρεις νομούς- αποτελεί πρώτη προτεραιότητα δεδομένου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υδροδότηση των τριών Νομών. Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται ως πρώτη προτεραιότητα και θα αναζητηθούν άμεσα οι τρόποι αλλά και τα χρήματα για την υλοποίησή του, ενώ μείζονος σημασίας παρέμβαση αποτελεί και η κατασκευή νέας υδρομάστευσης στην πηγή αφού η σημερινή παρουσιάζει διαρροές με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.
Στην σύσκεψη κατατέθηκαν ακόμη και προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους ύδρευσης( όπως αυτή που παρουσίασε ο κ.Γιαννούλης για πιθανή υδροδότηση της Άρτας από το φράγμα Πουρναρίου), ενώ έγινε εκτενή αναφορά και στην ορθολογική χρήση του νερού. Ο κ.Κατσιπανέλης έδωσε έμφαση στα προβλήματα υδροδότησης της παράκτιας ζώνης, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε αυτά να επιλυθούν και να μην επηρεάζουν την τουριστική κίνηση της περιοχής. Κατέθεσε δε την πρόταση του Δήμου Πρέβεζας που είναι η αντικατάσταση του αγωγού από το ύψος του Ζέφυρου έως τον Δήμο Ζαλόγγου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση αυτή.
Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου