Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Στ. Καλογιάννη για τους αρμόδιους υπουργούς

Για απελπιστική κατάσταση στα δημόσια έργα και στην οικοδομή, που επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή για τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ Σταύρος Καλογιάννης, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις ρεαλιστικές, όπως τις χαρακτηρίζει, προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές, Δημήτρης Τσουμάνης (Ν. Πρέβεζας) αν. τομεάρχης Δημοσίων Έργων, Νίκος Λέγκας (Ν. Τρικάλων) αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Κώστας Παπασιώζος (Ν. Άρτας).
«Τα εργοτάξια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα νέα έργα που δημοπρατήθηκαν τους τελευταίους είκοσι μήνες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά και σε όσα δημοπρατήθηκαν οι εργολάβοι καθυστερούν πολύ να εγκατασταθούν, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) περικόπτεται ενώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τον τεχνικό κόσμο διαρκώς αυξάνουν», επισημαίνεται στην ερώτηση κα προστίθεται ότι, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς των τεχνικών εταιρειών μεσαίου μεγέθους, παρουσιάζεται πτώση της τάξης του 40% στον κύκλο εργασιών τους για το 2010, έναντι του 2009.
Παράλληλα, επισημαίνει ο κ. Καλογιάννης,  ο κλάδος της οικοδομής έχει υποστεί τεράστια καθίζηση την τελευταία διετία και παρ' όλα αυτά το Υπουργείο Υποδομών παρατηρεί απαθές την καταστροφική πορεία του κλάδου, ανίκανο να παρέμβει, αφού σύμφωνα με τον βουλευτή, κανένα νέο μέτρο δεν έχει αναληφθεί, καμία πρωτοβουλία, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος των δημοσίων έργων.
Επίσης, το σχέδιο νόμου για τις μελέτες και τα έργα έχει ξεχαστεί εδώ και ένα χρόνο στα συρτάρια του Υπουργείου, μετά την καθολική αντίδραση που συνάντησε απ' όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει επιγραμματικά τις προτάσεις που η  Νέα Δημοκρατία, δια του Προέδρου της κ. Σαμαρά, έχει καταθέσει για την επανεκκίνηση της οικονομίας και των έργων, όπως η κατάργηση του πόθεν έσχες για την πρώτη και δεύτερη κατοικία, η επιδότηση του επιτοκίου της πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, η επιστροφή των οφειλών στους εργολήπτες από ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, η εκμετάλλευση της Εγνατίας οδού, η ενίσχυση του ΠΔΕ, η δημιουργία μόνιμης παραθεριστικής κατοικίας και άλλα.
Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να τονωθεί ο τομέας των δημοσίων έργων και της οικοδομής;
-Εάν προτίθενται να αξιοποιήσουν τις ρεαλιστικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας;
ΠΗΓΗ : neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου