Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΕ - ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των μηχανικών σε σχέση με τη ρύθμιση των αυθαίρετων, σύμφωνα με τον Νόμο 3919/ 2011

1. Οι αμοιβές των μηχανικών ορίζονται από τη γραπτή συμφωνία του μηχανικού με τον πολίτη.

2. Οι νόμιμες αμοιβές των μηχανικών ορίζονται από τον Νόμο 3919/2011. Σύμφωνα με τον Νόμο 4014/2011, ανάλογα με την αυθαίρετη κατασκευή ή το αυθαίρετο κτίσμα, απαιτούνται συγκεκριμένες μελάτες και έλεγχοι.

Αν απαιτείται εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87’, θ νόμιμη αμοιβή τους υπολογίζεται σύμφωνα με τον Νόμο 3919/011, όπως υπολογιζόταν η ελάχιστη αμοιβή των τοπογραφικών διαγραμμάτων εξαρτημένων από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87’.
Το ίδιο ισχύει, αν απαιτείται αποτύπωση του κτιρίου ι μελάτη στατικής επάρκειας.
Σύμφωνα με τον Νόμο, η νόμιμη αμοιβή για τις υπόλοιπες εργασίες και ελέγχους ορίζεται από τον χρόνο απασχόλησης του μηχανικού.
Συγκεκριμένα:
Για την πρώτη φάση της δήλωσης των αυθαιρέτων απαιτείται τουλάχιστον 1 ημέρα απασχόλησης του μηχανικού εμπειρίας 15 ετών για την αυτοψία και συλλογή των απαραίτητων για την δήλωσης στοιχείων και 1 ημέρα συνολικά για την επεξεργασία και την διεκπεραίωση.
Για την δεύτερη φάση απαιτούνται τουλάχιστον 2,5 ημέρες απασχόλησης του μηχανικού εμπειρίας 15 ετών, για την διόρθωση, την επεξεργασία, την διεκπεραίωση, την παρακολούθηση της ρύθμισης, την σύνταξη και την αυτοψία του «Δελτίου Ελέγχους Δομικής Τρωτότητας του Φέροντος Οργανισμό».
Όπου απαιτείται έλεγχος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων υπολογίζεται πρόσθετα 1,5 μέρα απασχόλησης αρμόδιου μηχανικού εμπειρίας 15 ετών, για την αυτοψία, τον έλεγχοι, την επεξεργασία, την σύνταξη τεχνικής ζόρικες και την διεκπεραίωση.
Απαιτούμενες διευκρινίσεις για θέματα που άπτονται του Νόμου 4014/2011 και της δαιδαλώδους πολεοδομικής νομοθεσίας κα δίνονται από την κοινή επιτροπή ΤΕΕ – ΕΠΙΚΑ (σε ερωτήσεις μηχανικών που κα στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση 4014@central.tee.gr), μέσω της ιστοσελίδας του ΤΕΕ στη διεύθυνση http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/faq, έπειτα από την έγκριση του ΕΠΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου