Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Σ.ΥΔ.Λ.Ι.


Στην υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση του εργολάβου προχώρησαν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου «βελτίωση υδροδοτικού συστήματος ΣΥΔΚΛΙ με σύστημα τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση δικτύων».
Η παρέμβαση αυτή γίνεται από τον Σ.ΥΔ.Λ.Ι ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών καλύπτει τη διαχειριστική επάρκεια.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 6,9 εκ. ευρώ.
Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων δικτύων συνολικού μήκους 9,1 χιλιομέτρων, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης μήκους δέκα χιλιομέτρων, η κατασκευή τριών νέων δεξαμενών, η τοποθέτηση πέντε αντλητικών συγκροτημάτων, η κατασκευή έξι οικίσκων γεωτρήσεων και η τοποθέτηση 12 νέων πινάκων, σε αντικατάσταση υφιστάμενων παρωχημένης τεχνολογίας.
«Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης είναι συνεχής και στοχεύει στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε επί σειρά ετών το λεκανοπέδιο, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής ήταν εμφανή το καλοκαίρι και θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση ώστε να ολοκληρώσουμε έργα που θα λύνουν οριστικά και αμετάκλητα προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης και θα απαντούν στις ανάγκες των επόμενων ετών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Ο Πρόεδρος του Σ.ΥΔ.Λ.Ι Θανάσης Μανταλόβας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα εκσυγχρονίσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και θα δημιουργήσει υποδομές τις οποίες έχει απόλυτη ανάγκη το λεκανοπέδιο.
«Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινούμε ένα μεγάλο έργο. Ένα έργο που θα λύσει προβλήματα αλλά θα αποτελέσει και μία τονωτική ένεση, στην τοπική οικονομία, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Ο Σύνδεσμος δουλεύει πλέον σε σύγχρονες βάσεις, διευρύνει τις συνεργασίες του και βήμα- βήμα καλύπτει τα κενά του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Μανταλόβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου