Ανάδοχοι αναδείχθηκαν σήμερα για τρία σημαντικά έργα τα οποία μπαίνουν πλέον στη φάση της κατασκευής.
Πρόκειται για την επέκταση- αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού συστήματος της παραλίμνιας ζώνης, με προϋπολογισμό 9,4 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο της ΔΕΥΑΙ θεωρείται από τα πιο σπουδαία που δρομολογεί η επιχείρηση. Με την ολοκλήρωσή του θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα στην παραλίμνιο (Μακαρίου, Γαριβάλδη) καθώς το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα πάρει μεγάλο όγκο λυμάτων που σήμερα καταλήγουν στην περιοχή αυτή.
Παράλληλα θα αναβαθμιστούν τα αντλιοστάσια και θα εξυπηρετηθούν οι περιοχές μεταξύ Ανεξαρτησίας- Παπανδρέου που περιμένουν χρόνια την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου.
«Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες νοικοκυριά, τα οποία υπομονετικά περίμεναν το δίκτυο αποχέτευσης. Συνάμα θα αποτελέσει την ουσιαστική λύση στα γνωστά από χρόνια προβλήματα που διαπιστώνονται ανά τακτά διαστήματα στη Μακαρίου, το Πάρκο Κατσάρη και τη Γαριβάλδη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη προστασία της λίμνης και καλύτερη ποιότητα ζωής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής.
Το ποσοστό έκπτωσης για το έργο αυτό ανέρχεται στο 26%.
Για το έργο εκσυγχρονισμού της θεατρικής σκηνής του Πνευματικού Κέντρου, με προϋπολογισμό 1.830.000 ευρώ ο ανάδοχος αναδείχθηκε με ποσοστό έκπτωσης 42,6%.
Στον εκσυγχρονισμό της σκηνής του Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνονται όλοι οι μηχανισμοί που θα την καταστήσουν πλήρως θεατρική, όπως επίσης ο εξοπλισμός εικόνας και ήχου, ο φωτισμός, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και οι παρεμβάσεις πυρασφάλειας.
Ανάδοχος για το έργο «δημιουργία διαδραστικής αίθουσας ιστορίας της τέχνης της Γιαννιώτικης Αργυροχοίας» με προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ αναδείχθηκε η με ποσοστό έκπτωσης 47,2%.
Η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από το ΚΕΠΑΒΙ το οποίο προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο προκειμένου να καλυφθεί η διαχειριστική επάρκεια. Ο Δήμος υπέβαλλε το φάκελο του έργου για ένταξη στο ΕΣΠΑ και ολοκλήρωση τη διαδικασία με την δημοπράτησή του.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδραστικού χώρου ιστορίας της τέχνης της Γιαννιώτικης αργυροχοίας. Η αίθουσα θα δημιουργηθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου και θα έχει συνολικό εμβαδόν 634 τετραγωνικά μέτρα.
Σκοπός της λειτουργίας του χώρου αυτού είναι η εισαγωγή- ενημέρωση και επίδειξη των πρώτων εργασιών επεξεργασίας του ασημιού, με έμφαση στη δημιουργία του κοσμήματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου