Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (24/1/2012)



Τα έργα των πεζοδρομήσεων στο εμπορικό και στο ιστορικό κέντρο και της παιδικής χαράς Κουραμπά απέκτησαν αναδόχους. Ο πρώτος διαγωνισμός είχε γίνει στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά ήταν άγονος. Ακολούθησε ο δεύτερος μία εβδομάδα μετά, αλλά λόγω της αποχής των μηχανικών δεν έγινε. Ο τρίτος διαγωνισμός ανέδειξε τους προσωρινούς αναδόχους.
Στο έργο των πεζοδρομήσεων αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 49,04%, ενώ για το έργο του Κουραμπά, ο προσωρινός ανάδοχος έδωσε έκπτωση 29,07%.
Η αναβάθμιση της παιδικής χαράς Κουραμπά έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου κι η αναβάθμιση συνίσταται σε νέο σχεδιασμό και οργάνωση του χώρου, έκτασης 1800 τ.μ. Σημειωτέον ότι μετά από διαμαρτυρίες εργολάβων οι οποίοι κατηγορούσαν τον Δήμο για «φωτογραφικούς όρους» όσον αφορά τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς, είχε γίνει μια μικρή τροποποίηση στο αντικείμενο του έργου, που αφορούσε τις διαστάσεις των παιχνιδιών.
Το έργο αναπλάσεις-πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμός διατηρητέων κτιρίων έχει προϋπολογισμό 5,9 εκατομμύρια ευρώ και είναι επίσης ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου. Αφορά τη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης και τον φωτισμό ανάδειξη τεσσάρων σημαντικής αρχιτεκτονικής σημασίας κτιρίων, εκ των οποίων τα τρία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου