Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΤΣΜΕΔΕ : Χωρίς τις αυξήσεις τα σημειώματα με τις εισφορές ασφάλισης

Ξεκίνησε η αποστολή των σημειωμάτων με τις εισφορές ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2012. Τα σημειώματα αυτά, όπως σημειώνει η "Συμπείρωση Αριστερών Μηχανικών" στο bolg της, δεν περιλαμβάνουν τις υπέρογκες αυξήσεις που πέρισυ αποφάσισε η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο.
Αυτό τονίζουν ότι δε σημαίνει ότι "πάγωσαν" ή "καταργήθηκαν" οι αυξήσεις αυτές. Απλά λόγω της πίεσης των όποιων κινητοποιήσεων κάνανε τους προηγούμενους μήνες οι μηχανικοί, αναγκάστηκε η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ να τις καθυστερήσει. Όπως ευδιάκριτα εξάλλου αναφέρουν τα σχετικά σημειώματα: "Η χρέωση έγινε με τιμές 1/10/2008 (Ν.3518/06) στην Α ασφαλιστική κατηγορία (693,35 ευρώ), σύμφωνα με την 169 (Θ. 25ο) 16/12/2012 Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ. Το Ταμείο διατηρεί κάθε δικαίωμα για επανέλεγχο των ατομικών λογαριασμών εισφορών".

Παράλληλα, αναφέρετε στο blog ότι "το Υπουργείο "κοινωνικής ασφάλισης" φυσικά επιμένει να υλοποιηθούν κανονικά οι εξοντωτικές αυτές αυξήσεις. Δηλαδή με απλά λόγια μας "χαρίζονται" προσωρινά (εκλογές έρχονται εξάλλου) και θα μας τραβήξουν μια αναδρομική (από 1/7/2011) αύξηση στο επόμενο εξάμηνο".

Tέλος σημειώνει ότι οι εισφορές ήδη είναι υπέρογκες, γεγονός το οποίο αποδυκνείεται από την, για πρώτη φορά, εκτίναξη του ποσοστού των μηχανικών που αδυνατούν να τις καταβάλλουν. Μάλιστα, τονίζεται ότι αν και δεν υπάρχουν στοιχεία αποκλειστικά για το ΤΣΜΕΔΕ, το ποσοστό αυτών που δεν πλήρωσαν εισφορές, στο σύνολο του ΕΤΑΑ, ξεπέρασε το 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου