Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προς δημοπράτηση η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας


Εγκρίθηκe από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη η δημοπράτηση της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας με το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Τo παραπάνω έργo θα δημοπρατηθεί με σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα ανατεθεί με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου (Β΄ φάση).

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την Προεπιλογή των Υποψηφίων, οι οποίοι στην δεύτερη φάση, μαζί με το Δημόσιο και τους Συμβούλους του θα διαμορφώσουν το αντικείμενο του έργου και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν την δεσμευτική προσφορά τους.

Κατά την έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου το έργο της Ζεύξης της Λευκάδας θα περιλαμβάνει:
(α) Την κατασκευή οδικού τμήματος συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου (περιλαμβανομένης και της υποθαλάσσιας σήραγγας). Με την υποθαλάσσια σήραγγα μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου να έχουν μήκος 1,1 χλμ.
(β) Τη διαπλάτυνση του διαύλου Λευκάδας, από το τεχνικό έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας μέχρι το κάστρο Αγ. Μαύρας,
(γ) Τη δημιουργία μαρίνας μεγάλων τουριστικών σκαφών, στην περιοχή του διαύλου βορειοανατολικά του υπό λειτουργία Τουριστικού Λιμένα σκαφών αναψυχής (Μαρίνα) Λευκάδας.

Και τα δύο αυτά έργα, σύμφωνα με το υπουργείο θα αναβαθμίσουν - βελτιώσουν την πρόσβαση στο νησί, τις κυκλοφοριακές συνθήκες εντός του νησιού, τη θαλάσσια κυκλοφορία στο στενό του διαύλουν και τις περιβαλλοντικές συνθήκες στην περιοχή.

Σύντομα αναμένεται, να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και για την πρόσληψη Συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα υποβοηθήσουν στη διεξαγωγή του ανωτέρω διαγωνισμού, ιδιαίτερα κατά την φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και της αδειοδότησης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου