Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εργοληπτικές Οργανώσεις: φωτογραφικές οι διατάξεις για τα δημόσια έργα στη Βουλή


Για αποσπασματικές και φωτογραφικές ρυθμίσεις που προωθούνται αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Βουλή, μιλάνε, οι Εργοληπτικές Οργανώσεις της χώρας, σε κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μάκη Βορίδη, οι οποίες, όπως αναφέρουν, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, παρά θα διευκολύνουν την ομαλή παραγωγή των δημοσίων έργων.
Αφορμή για αυτή την επιστολή των ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ και ΣΤΕΑΤ στάθηκε όπως αναφέρουν η κατάθεση στη Βουλή διατάξεων που αφορούν τα δημόσια έργα χωρίς καμία προγενέστερη συνεννόηση ή έστω ενημέρωση των παραγωγικών φορέων της χώρας. Επίσης, τονίζουν ότι το αίτημα για συνάντηση που είχαν διατυπώσει προσφάτως οι Εργοληπτικές Οργανώσεις επίσης αγνοήθηκε.

Σημειώνουν μάλιστα ότι επί δύο σχεδόν χρόνια που συζητείται το θεσμικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα δεν πήρε το δρόμο για τη Βουλή παρόλο που είχαν προηγηθεί συναντήσεις, διαβουλεύσεις, είχαν γίνει παρατηρήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις επί των διατάξεών του.

Αν εξαιρέσουμε τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων, τονίζουν, όλες οι άλλες διατάξεις θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και επεξεργασίας από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. "Τίποτα δεν μας πείθει και κανένας σοβαρός λόγος δεν συντρέχει για την επείγουσα αναγκαιότητα της εσπευσμένης ψήφισης όλων αυτών των ρύθμίσεων τη δεδομένη στιγμή, με διαδικασίας που ευτελίζουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο & τους βουλευτές".

Τέλος, καλούνε τον υπουργό και την Κυβέρνηση να αποσύρουν όλες αυτές τις διατάξεις (πλην των απαλλοτριώσεων) και τα Πολιτικά Κόμματα και τους Βουλευτές να μην συντρέξουν στην ψήφισή τους. "Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει ανάγκη από σταθερό και διαφανές πλαίσιο, και όχι να δέχεται αιφνιδιασμούς και αναίτια αναστάτωση" τονίζουν χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου