Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΜΗΜΑ 8km



Παραδόθηκε με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους το τελευταίο τμήμα της παράκαμψης Άρτας από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τις Σελλάδες. Το τμήμα λειτουργεί πλήρως και εξυπηρετεί τις ανάγκες από και προς τα Ιωάννινα.
Πρόκειται για οδικό τμήμα 8χλμ που αποτελεί μέρος της Ιόνιας Οδού. Μαζί με το τμήμα των 15χλμ που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην περιοχή ολοκληρώνει την παράκαμψη Άρτας δημιουργώντας ένα συνεχή αυτοκινητόδρομο 23χλμ.
Η ιστορία αυτού του έργου δεν διαφέρει και πολύ από άλλες στα τεχνικά χρονικά στην Ελλάδα καθώς το έργο ξεκίνησε το 2005 από την εταιρεία ΕΛΤΕΡ. Αν και η παράδοση του τμήματος προβλεπόταν εδώ και 1,5 χρόνο ωστόσο τα προβλήματα με τον ανισόπεδο κόμβο στο Πέτα μπλόκαραν την εξέλιξη του.
Σε εκκρεμότητα παραμένει ο συγκεκριμένος κόμβος και για την περίσταση υπάρχει στην περιοχή ένας κυκλικός κόμβος για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων ο οποίος χρειάζεται προσοχή. Αν και οι πληροφορίες μιλούν για ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου μέχρι το Πάσχα θεωρείται δύσκολο τεχνικά να έχει ολοκληρωθεί και θα είναι επιτυχία αν έχει λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου