Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Βελτίωση επαρχιακού δρόμου Αμφιλοχίας- Ακτίου- Πρέβεζας

Πίστωση διακοσίων χιλιάδων ευρών ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών από πόρους του ΤΕΟ ΑΕ για την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης στον δρόμο Αμφιλοχίας- Ακτίου- Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση το έργο θα επιβλέψει η ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ η δημοπράτησή του θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Ο δρόμος αυτός, είναι χαραγμένος εδώ και σχεδόν 50 χρόνια με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες. Τα προβλήματα είναι πολλά, η ποιότητα του οδοστρώματος είναι κακή και η σήμανση του δικτύου είναι ελλιπέστατη.
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου διέρχεται μεγάλος όγκος κίνησης αφού βρίσκεται πάνω στον άξονα που φτάνει μέχρι και την Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, υπάρχει στην περιοχή το αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς επίσης και από τη στιγμή που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει η τουριστική κίνηση με επίκεντρο τη Λευκάδα. παρουσιάζει αυξημένη κίνηση αλλά και σοβαρά προβλήματα, τα οποία με το συγκεκριμένο κονδύλι, αναμένεται να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό.
Να θυμίσουμε ακόμη ότι το Υπουργείο έχει ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά - Νότου, με τέσσερις εργολαβίες, συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατ. ευρώ.
Οι συμβάσεις υπεγράφησαν το Μάρτιο του 2010 αλλά και το ότι στο πρόγραμμα του το Υπουργείο έχει εντάξει την οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον προαναφερθέντα Οδικό Άξονα Άκτιο - Δυτικός Άξονας και προωθεί την επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας της γειτνίασης της εν λόγω οδού με την προστατευόμενη περιοχή του Αμβρακικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου